Audio Technica представи дървени безжични слушалки

Audio Technica представи дървени безжични слушалки

По случай своя 60-годишен юбилей, японската марка Audio Technica пуска Hi-Fi слушалките ATH-WB2022, които компанията нарича първите в света дървени безжични слушалки. По повод събитието компанията явно иска да блесне с няколко интересни продукта – през миналата седмица тя представи обновен вариант на портативния грамофон  Sound Burger. Що се касае до слушалките, те частично са направени от огнен клен, орех и махагон – материали традиционно използвани в направата на китари.

По думите на производителя, наличието на дърво в конструкцията на слушалките позволява по-добре да се поглъщат акустичните вибрации и да се минимизират изкривяванията.

Audio Technica ATH-WB2022 са снабдени с аналогово-цифров преобразувател ESS DAC ES9038Q2M за левия и десния канал, поддържат се аудио кодеците AAC, SBC и Sony LDAC. Слушалките могат да бъдат включени едновременно към няколко устройства благодарение на поддръжката на Bluetooth Multipoint. Те са снабдени с микрофон и работят до 9 часа с едно зареждане.

ATH-WB2022 ще бъдат пуснати на пазара в ограничен тираж, затова и цената им не е малка – $2700. Появата им е планирана за 2023 г.

Технологии