Lincoln представи електрическата концепция  Model L100

Lincoln представи електрическата концепция Model L100

Покривът се отваря, волан няма.

Приндлежащият на Ford Motor Company бранд Lincoln, произвеждащ автомобили от премиум клас, представи на Monterey Car Week концептуалния електромобил Model L100. Дизайнерите са черпели вдъхновение от първия седан на компания от луксозен клас 1922 Lincoln Model L.

В новия модел липсва волан – вместо него има контролер, който впрочем едва ли ще се използва за управление на движението – в Model L100 ще се използва автономно управление.

“Концептуалните автомобили ни позволяват да преосмислим как идеите могат да се въплътят в реалност с помощта на новите технологии, – казва Антъни Ло, главен дизайнер на Ford. — С Model L100 показваме новия футуристичен дизайн на бъдещите автомобили Lincoln”.

Детайлите на дизайна включват интериор без използване на естествена кожа. Освен това, предните седалки ще могат да се обръщат, за да могат пасажерите да са с лице към останалите пътници – автомобилът и без това се движи на автопилот.

На пода и тавана на колата могат да се проектират различни анимирани изображения. Освен това, концепцията е снабдена с изцяло прозрачен покрив и врати, които се отварят подобно на листчетата на лилия.

Транспорт