be quiet! Silent Wings 4 и Silent Wings Pro 4: Нови висоти във въздушния поток и статичното налягане

be quiet! Silent Wings 4 и Silent Wings Pro 4: Нови висоти във въздушния поток и статичното налягане

Новата серия вентилатори от висок клас подобрява значително производителността на радиатора и охладителя.

be quiet!, немският производител на компютърни компоненти, с гордост представя серията вентилатори Silent Wings 4 и Silent Wings Pro 4. Създадени за максимална производителност, осигуряват не само страхотен въздушен поток, но и впечатляващо статично налягане. Освен с подобрение в дизайна, вентилаторите разполагат и с нов механизъм , предлагащ различни начини за монтаж. Моделът Silent Wings Pro 4 е оптимизиран да достига изключително високи скорости на въртене, като същевременно предлага на потребителите избор да конфигурират вентилаторите в няколко режима.

Фокус върху статичното налягане

С новата серия Silent Wings 4, be quiet! се фокусира върху подобряване на статичното налягане, което е от основно значение при монтиране на вентилаторите към радиатори и охладители. В сравнение с отличената с награди серия Silent Wings 3, перките на вентилатора имат различна форма и по-малък луфт на върха (1.0mm за всички модели Silent Wings 4 срещу 1.2mm за Silent Wings 3), а направените подобрения в дизайна допринасят за разпространяване на въздуха върху по-голяма площ.

Тези промени водят до значително по-добро статичното налягане, което прави Silent Wings 4 най-добрият избор за радиатори и охладители, като същевременно поддържа нивата на шума впечатляващо ниски.

По-лесен монтаж и визуални подобрения

Silent Wings 4 се предлага с два различни монтажни ъгъла (сменящи се без нужда от инструменти): гумени ъгли с анти-вибрационни елементи за монтаж и традиционни ъгли от твърда пластмаса с винтове. Silent Wings 4 се предлага в два размера (120mm/140mm) и три различни варианта: 3-pin, PWM и PWM high-speed.

Моделите с максимални скорости от 1600 rpm (при 120mm) и 1100 rpm (при 140 mm) са най-подходящи за монтиране в кутии, докато високооборотните версии са специално пригодени за радиатори и охладители, благодарение на по-високите си скорости от 2500 rpm и 1900 rpm. Всички вентилатори Silent Wings 4 разчитат на доказана комбинация от 6-полюсен мотор с три фази и флуидно-динамични лагери за дълъг живот от 300 000 часа.

Максимална производителност
За потребителите, търсещи повече, be quiet! представя Silent Wings Pro 4. Този модел предлага не само подобренията в Silent Wings 4 серията, но и скорост на въртене до 3000 rpm (при 120 mm) и 2400 rpm (при 140 mm).

Silent Wings Pro 4 разполага с превключвател за скорост (на гърба), който дава на потребителя избор от три режима: Medium – за оптимизация на шума; High Speed – за баланс между шум и производителност; Ultra High Speed за максимална производителност. Silent Wings Pro 4 включва допълнителен вид гумиран ъгъл, специално създаден за монтиране върху радиатори. Той допринася за плътното прилепване на вентилатора, осигурявайки максимално статично налягане. Вентилаторите разполагат и с висококачествен оплетен кабел и лесен за използване конектор за дънна платка.

Всички модели Silent Wings 4 и Silent Wings Pro 4 ще бъдат налични в магазините от 19 юли.

IT новини