Tesla Model 3 ще има режим Ludicrous

Собственикът на Tesla Motors Елън Мъск обяви, че за евтиния електромобил Model 3 ще бъде достъпен ъпгрейд Ludicrous Mode (като опция) за повишаване на динамиката при ускоряване.

Режимът Ludicrous Mode се предлага за топ-версиите на седана Model S и кросовъра Model X. В първия случай времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч намалява от 3,1 до 2,8 секунди, а във втория – от 3,8 до 3,2 сек.

Що се касае до Model 3, Tesla засега не разкрива точни скоростни характеристики. По време на презентацията на електрическия автомобил само беше споменато, че ускорението до 100 км/ч ще отнеме 6 секунди. Анализатори са на мнение, че при използване на опцията Ludicrous Mode този показател ще спадне до 4 сек.

С едно зареждане на батериите Model 3 може да измине 340 км. За дозареждане потребителите ще могат да се възползват от мрежата зарядни станции Supercharger, която постоянно се разширява.

Още сега за Model 3 са направени 400 000 предварителни поръчки, цената на който ще е около $35 000. Производството на автомобила ще започне през 2017 г, но поради многото поръчки колата ще може да бъде получена не по-рано от 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *