Tesla представи опростена версия на Model S

Tesla Motors пусна по-евтина версия на електромобила Model S с по-прости характеристики. Освен това, компанията обяви по-ниски лизингови вноски – целта й е да привлече клиентите на Mercedes-Benz и Audi.

В асортимента на американския производител се появи седанът Model S с индекс 60, цената на който започва от $66 000. Тя е с 9% по-ниска от стойността на предишния най-евтин електромобил на Tesla, съобщава The Wall Street Journal.

Tesla Model S 60 използва батериен блок с капацитет 75 kWh, производителността на който е софтуерно ограничена. Стандартно електромобилът може да развива скорост до 220 км/ч и да измине разстояние около 322 км, но след обновление на софтуера максималната скорост нараства до 225 км/ч, а разстоянието – до 400 км. Цената на ъпдейта е $9. Model S 60 може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди.

Tesla пуска и пълна модификация на Model S с индекс 60D. Базовата й цена на американския пазар е $71 000, но тя може да нарасне над $100 000 при поръчка на допълнителни опции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *