Tesla готви електрически Roadster от ново поколение

Tesla планира да пусне напълно електрически автомобил Roadster от ново поколение. Това сподели мениджърът на компанията за Северна Европа Питър Барденфлит-Хенсен.

Официалната презентация на оригиналната версия на Tesla Roadster се състоя на 1 юли 2006 г в САЩ, а серийното му производство стартира през 2008 г. Електромобилът е способен да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, а максималната скорост е принудително ограничена до 201,1 км/ч.

През 2014 г Tesla обнови автомобила, като представи ъпгрейда Roadster 3.0. Капацитетът на акумулаторите му беше увеличен от 53 до 70 kWh при запазване на досегашните габарити, а коефициентът на фронталното съпротивление беше занижен от 0,36 до 0,31.

Tesla 1

Роудстърът на Tesla от ново поколение вероятно ще дебютира през 2019 г. В основата му ще залегне платформата, която ще се използва и в електромобила Model3. По думите на представителя на компанията, в сравнение с оригиналния новият автомобил ще е малко по-голям и по-бърз. Разбира се, дизайнът на колата ще бъде променен и ще бъдат добавени множество електронни помощници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *