Skoda планира електрически кросоувър

Skoda проектира изцяло електрически автомобил, който ще се появи през 2020 г. Това съобщи Бернхард Майер, председател на борда на директорите на компанията.

Засега за проекта има малко информация. Електромобилът ще бъде базиран на съвременната модулна платформа Volkswagen MEB. Целта е създаването на напълно електрически автомобил, който може да изминава над 400 км и поддържа бързо зареждане на батериите. Последните ще бъдат разположени в пода, което позволява максимално да се използва пространството в купето и багажника.

По думите на Майер, електромобилът ще представлява кросоувър от висок клас. При това той се разработва от нулата, тоест, няма да бъде базиран на някой от съществуващите модели на Skoda.

Неотдавна Skoda представи хубридния концептуален кросоувър VisionS. Автомобилът е снабден с ДВГ двигател 1,4 TSI с мощност 156 кс, който работи съвместно с електрически двигател 56 кс. Използвана е 6-степенна скоростна кутия, предаваща движението на предните колела.

skoda 2

Втори електрически двигател с мощност 115 кс привежда в движение задната ос. Предната и задната ос се управляват независимо една от друга – автомобилът е снабден с интелигентна система за управление на колелата, която не изисква механично сцепление. Литий-йонната акумулаторна батерия с капацитет 12,4 kWh е разположена пред задната ос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *