Samsung Galaxy Note 7 ще е наследникът на Galaxy Note 5

Samsung е решила да пропусне „Note 6“ и ще нарече наследника на миналогодишния смартфон Galaxy Note 5 директно „Galaxy Note 7“. Това съобщава корейското издание ETNNews като се позовава на представители в бранша.

Предполага се, че производителят е взел това решение, за да създаде единна схема за наименованията на топ-моделите смартфони от 2016 г и да не изглежда, че Galaxy Note 6 е по-слаб отколкото Galaxy S7.

Както се очаква, Galaxy Note 6 или 7 ще излезе през втората половина на тази година. Според наличната информация, смартфонът ще използва 5,8 инчов дисплей с резолюция Quad HD (1440 x 2560), но засега компанията не е решила дали той ще е плосък или загънат по краищата. Устройството ще получи батерия 4000 mAh, USB Type-C порт и защита срещу вода и прах по стандарта IP68.

Възможна е също така появата на ирисов скенер за очите. Предполага се, че смартфонът ще съдържа 6 GB оперативна и 32 GB вградена памет, разширяема с картите microSD. Основната камера няма да бъде коренно променена, но софтуерът – да. Компанията тества прототипи с процесори Exynos 8890 и Snapdragon 823, работещи под управлението на операционната система Android N.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *