Prophix: четка за зъби с вградена камера

Американската асоциация на стоматолозите препоръчва да се използват електрическите четки за зъби вместо обикновените. Това обаче също не може да гарантира идеалното почистване на зъбите. Този проблем може да бъде решен от умната четка Prophix на компанията Onvi, която позволява да се предава видео към смартфона или даже на съвместим телевизор.

Prophix е снабдена с малко фенерче и видеокамера, записваща видео в резолюция 1080р и 10 Мп снимки. Системата включва четири заменяеми накрайника, позволяващи максимално ефективно да се почистват зъбите. Ако някои участък ви се стори подозрителен, можете да направите снимка и след това да я покажете на стоматолога.

Устройството събира статистика и в игрова форма може да дава указания в процеса на почистване на зъбите. На подобна екстра несъмнено ще се зарадват децата, но е съмнително как ще реагират възрастните. Освен това, четката Prophix не е евтина – компанията иска за нея $400. Това е двойно повече от цената на умните четки Sonicare FlexCare Platinum и Oral-B 7000 SmartSeries.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *