Peugeot разработи зарядна станция на бъдещето

Peugeot представи своето виждане за това, каква трябва да е станцията за зареждане на електрическите и хибридните транспортни средства. Концепцията е наречена Driveco Parasol.

Според замисъла на дизайнерите, в основата на комплекса лежи скелет от екологично чисти материали, в частност дървесина, устойчива на метеорологични влияния. Покривът на станцията ще изпълнява две функции – ще пази сянка и ще съдържа соларни елементи.

Peugeot 2

По повърхността на Driveco Parasol ще бъдат разположени 88 слънчеви батерии с обща площ 150 кв.м. Тези елементи ще изработват енергия за зареждане на превозни средства с електрически двигател. Генерираната енергия ще се запасява в литий-йонни акумулатори. Тъй като ефективността на работа на соларните батерии зависи от времето в денонощието и метеорологичните условия, предлага се станциите Driveco Parasol да се обединят в смарт-мрежа – така системата ще може да работи 24 часа в денонощието.

Peugeot 3

Peugeot 4

Една станция ще може да обслужва седем потребителя едновременно, освен това ще има и функция за бързо зареждане. Впрочем, Peugeot не разкрива повече технически данни – Driveco Parasol засега е все още само концепция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *