Nest Secure: охранителна система за $500

Освен улична камера и умен входен звънец, компанията Nest представи набора Secure, предназначен за осигуряване на безопасност за дома. Същността на продукта най-добре показва видеото по-долу:

Както се вижда, Nest Secure включва няколко основни устройства – Nest Guard, който освен това представлява и клавиатура за въвеждане на парола, двата чипа Nest Tag и два датчика Nest Detect.

Модулът Nest Guard представлява мозъкът на системата, като включва и сирената за тревога и сензора за движение. Затова се поставя близо до входа на помещението. Той има собствена акумулаторна батерия, което осигурява работа до 12 часа при прекъсване на електрическото захранване.

Nest Tag позволяват да се мине и без въвеждане на парола. Що се касае до сензорите Nest Detect, тук производителят е реализирал интересна идея. Работата е там, че датчиците реагират както на движение, така и на отваряне и затваряне на прозорците. Освен това, през нощта те могат да включат локална подсветка при преминаване на човек покрай тях.

Стартовият комплект на Nest Secure струва $500. Допълнителни датчици Nest Detect могат да бъдат закупени за по $50, а чиповете Nest Tag — по 25 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *