Nest представи камерата Cam IQ outdoor и умен входен звънец

Компанията Nest, влизаща в холдинга Alphabet, представи няколко нови продукта за създаването на умния дом.

Първото устройство е модификация на камерата за видеонаблюдение Cam IQ, предназначена за улицата. Nest Cam IQ outdoor ще струва 350 долара (две за $600). Устройството е снабдено с 12 Мп сензор с формат 1/2.5 инча, който може да снима в 4К резолюция. При това, камерата може да работи във Full HD, а “излишните пиксели” се използват за технологията Supersight. Това е цифрово увеличение без загуба на качество.

Nest Cam IQ outdoor работи при температури от -40 до 45 градуса и е защитена срещу попадане на прах и вода по стандарта IP66. В комплекта влиза закрепване, дълъг кабел за захранване и даже винтове с дюбели.

Второто устройство представлява умен входен звънец с название Hello. Той ще излезе на пазара през 2018 г, но цената му все още е неизвестна. Подробностите за него също са малко.

Звънецът е снабден с камера с обзорен ъгъл 160 градуса и снимаща в HD качество. Устройството определя хората в кадъра, прави снимки и изпраща уведомление на смартфона на собственика. Освен това, звънецът притежава говорител и микрофон за общуване с гостите.

One thought on “Nest представи камерата Cam IQ outdoor и умен входен звънец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *