NBC Olympics избра Ericsson за Олимпийските игри в Рио през 2016

NBC Olympics, подразделение на NBC Sports Group, избра Ericsson за осигуряване на решения за видео обработка и разпространение за отразяването на XXXI Олимпийски игри, които ще се проведат в Рио де Жанейро, Бразилия, от 5 до 21 август 2016 г. Това обявиха Дейвид Маца, старши вицепрезидент Инженеринг в NBC Olympics, и Елизабета Романо, вицепрезидент и директор ТВ и Медии в Ericsson.
Ericsson ще предостави набор от своите решения за видео обработка и високотехнологични модулни приемници, за да подпомогне NBC Olympics в осигуряването на висококачествено, надеждно HD излъчване до милиони зрители. Опитните инженери на Ericsson ще предоставят и 24/7 поддръжка на място по време на събитието, както и съдействие при работата с оборудването и настройките на системата.
„Олимпийските игри се гледат и харесват по целия свят и ние се гордеем, че ще бъдем част от отразяването, което NBC Olympics ще осигури. Изключителният ни опит и традиции в предоставянето на решения от ново поколение за обработка, обмен и разпространение на съдържание ще даде възможност на феновете в САЩ да наблюдават всеки вълнуващ спортен момент във възможно най-добро качество,” заяви Елизабета Романо. “Продължителното ни партньорство с NBC Olympics е страхотно признание за нашите решения и услуги за съдържание, които осигуряват истински завладяващи изживявания за потребителите на всякакви устройства.”
”За пореден път ние се доверяваме на изключително гъвкавата и надеждна продуктова линия на Ericsson,” сподели Маца. “Когато трябва да избираме между скорост на пренос на данни и високо качество на картината, ние знаем, че Ericsson винаги ще ни осигури най-добрата картина за наличните битове.”
За последните близо 25 години, Ericsson е лидер в разработването на пионерски, високотехнологични решения за видео компресия и обработка, осигурявайки ТВ изживявания от ново поколение на потребителите. Кодиращите решения на Ericsson бяха използвани от NBC Olympics за Зимните игри в Сочи през 2014, и преди това в отразяването им на Игрите в Лондон през 2012 г. и в Пекин през 2008 г., както и на Зимната олимпиада във Ванкувър през 2010 и в Торино през 2006 г.

Подразделение на NBC Sports Group, NBC Olympics отговаря за осигуряване, програмиране и промотиране на отразяването на Олимпийските игри от NBC Universal. Компанията е добила известност със своето ненадминато олимпийско наследство, отличени с награди продукции и възможност да събира най-многолюдната аудитория в историята на телевизията на САЩ. За повече информация посетете: http://nbcsportsgrouppressbox.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *