Moxi показа смартфон, който може да се огъва като гривна

Китайската компания Moxi Group ще пусне в най-скоро време смартфон, който ще може да се огъва около ръката като гривна или смарт-часовник. Разбира се, апаратът е снабден с гъвкав сензорен дисплей, който ще може да се използва и в огънато, и в изправено положение. В останалото функционалността на устройството не се различава от обикновените смартфони.

Moxi 2

Гъвкавият екран на смартфона е направен с използване на графен. Moxi вече има готов прототип – компанията планира да пусне първите си 100 000 екземпляра още към края на тази година. Тук обаче трябва да направим една забележка. Първите смартфони ще се предлагат само с монохромни дисплеи, а устройствата с пълноценни цветни екрани се очакват през 2018 г. На местния пазар смартфонът ще се продава за около $760 (колкото и един Apple iPhone 6S ($806).

Компанията Moxi, чийто офис е разположен в град Чунцин, е специализирана в изучаването на графена и продуктите, базирани на него. През миналата година компанията пусна обикновени смартфони, в които също се използва графен. А пък названието на самата компания се произнася като “мауши” – съкращение от графен на китайски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *