Moto Z и Moto Z Force: флагмански смартфони с поддръжка на сменяеми модули

Lenovo представи в Сан Франциско двата топ-смартфона -Moto Z и Moto Z Force. Серията Moto Z е наследник на моделите Moto X.

Moto Z е снабден с 5,5 ичнов AMOLED дисплей с резолюция 2560 × 1440 точки, а дебелината на корпуса не надвишава 5,2 мм. За хардуерна основа на апарата е избрана системата Qualcomm Snapdragon 820, плюс 4 GB оперативна и 32 GB постоянна памет. Последната може да бъде разширена с картите microSD (до 2 ТВ).

Основата камера на Moto Z притежава 13 Мп сензор, лазерен автофокус и оптична система за стабилизация на изображението. Фронталната камера е 5 Мп с LED светкавица. За захранване на смартфона се използва батерия с капацитет 2600 mAh, осигуряваща до 30 часа работа без зареждане. Реализирана е модната технология за бързо зареждане TurboPower, позволяваща след 15 минути зареждане смартфонът да работи до 8 часа. Moto Z е снабден и със скенер за пръстови отпечатъци.

Moto Z Force Droid Edition product photography

Moto Z Force има почти същите технически характеристики, но дисплеят му е снабден със защитно покритие ShatterShield. Задната камера на смартфона е с резолюция 21 Мп и фазов автофокус. Апаратът притежава и батерия с по-висок капацитет (3500 mAh), затова и корпусът му е малко по-дебел.

Забележителното е, че Moto Z и Moto Z Force не притежават 3,5 мм букса за слушалки – тя е заменена за новия порт USB Type-C.

Главната особеност на серията Moto Z обаче е поддръжката на сменяемите модули Moto Mods, за които на задния панел е предвиден специален магнитен конектор. По време на презентацията бяха показани три такива аксесоара – допълнителна батерия Power Pack, портативна акустична система JBL SoundBoost с два говорителя и обща мощност 6W, и проектор InstaShare, който е способен да показва изображение с резолюция до 480р на повърхност с диагонал 70 инча. Освен това, JBL SoundBoost и InstaShare Projector са снабдени с собствена батерия и подвижна поставка. Освен функционалните решения, в асортимента на MotoMods са представени и декоративни, имитиращи различни материали.

В САЩ Moto Z, Moto Z Force и модулите Moto Mods ще се появят през лятото, глобалните продажби ще започнат през септември.

projector Moto-Z-Kate-Spade Moto-Z-JBL-SoundBoost

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *