Microsoft показа система за безконтактно взаимодействие със смартфона

Специалисти от изследователското подразделение Microsoft Research разработват нова технология за безконтактно взаимодействие със сензорния дисплей на мобилните устройства.

Идеята за управление с помощта на жестове над екрана не е нова. Възможностите на подобни системи обаче обикновено се свеждат до прелистване на страниците, смяна на изображенията и някои други прости действия. Microsoft планира значително да усъвършенства безконтактното управление. Предполага се, че потребителите могат да задават по този начин най-различни команди и да правят точни настройки на приложенията.

Показаната система позволява на мобилното устройство да разпознава от коя страна го държи потребителят. Благодарение на това органите за управление се показват в нужната част на дисплея – отляво или отдясно. При държане на смартфона с двете ръце, иконките могат да се извеждат по цялата площ на екрана.

Средствата за безконтактно управление на Microsoft позволяват да се реализират допълнителни функции в различните приложения. Например, в браузъра линковете ще се показват само при доближаване на пръстите към екрана, а в мултимедийния плейър без докосване ще може да се регулира силата на звука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *