Intel на Computex 2016

Тази седмица на Computex Тайпе, Intel отново е в центъра на събитията. Докато границите на компютърните технологии се разширяват, Intel демонстрира трансформиращото влияние, което технологиите имат върху индустриите по света. Милиарди умни и свързани устройства, нови богати на данни услуги и облачни приложения, подхранвани от Интернета на нещата (IoT), ще донесат нови и вълнуващи изживявания в нашия живот, преминавайки в следващата вълна от компютърни технологии.

Тази следваща вълна е дефинирана от един цикъл на ръст, където хората и бизнес организациите извличат най-голяма стойност от решенията, които капитализират върху крайното устройство, както и мрежата и облака.

Ето и пет неща, които трябва да знаете за Intel на Computex 2016:

Еволюцията на Intel е в действие
Миналия месец, главният изпълнителен директор на Intel, Браян Крзанич, описа как компанията еволюира от РС компания, към такава, която дава мощност на облака и на милиарди умни, свързани, изчислителни устройства. На Computex, Даян Браянт, изпълнителен вицепрезидент и генерален директор на Data Center Group, и Нейвин Шеной, корпоративен вицепрезидент и генерален директор на Client Computing Group, заедно ще опишат новите технологии, продукти и сътрудничества, които помагат да се ускори този цикъл на растеж.

Визуален облак, машинното учене, отключват човешкия потенциал
Докато видеото наближава 80 процента от целия интернет трафик, предоставянето на видео съдържание бързо и ефективно чрез облака е топ приоритет за доставчиците на услуги.

За да ускорят видеото по ценово-ефективен начин и да създадат възможности за сигурно, отдалечено предоставяне на графично-интензивни приложения, Intel представи продуктовата фамилия Intel Xeon processor E3-1500 v5. Чрез комбиниране на производителността на процесорите Intel Xeon с графичната мощ Intel® Iris Pro graphics P580, най-усъвършенствания графичен процесор на Intel, продуктовата фамилия създава възможности за доставчиците на услуги да поберат повече видео стриймове върху един единствен сървър или съоръжение за минимизиране на пространството в центровете за данни и за намаляване на потреблението на енергия.

Като пример, Intel показа 360-градуса излъчване на живо на виртуална реалност – джаз концерт изпълняван от легендарния Blue Note Jazz Club в Ню Йорк на Computex с използването на хардуерно поддържана доставка на 4K видео на сървъри с Intel Xeon E3v5.

И с всяко изживяване идват огромни обеми от данни. Революцията на машинното учене разширява своите достижения до всички форми на изчислителни технологии. От автономно шофиране, до медии, до здравеопазване, технологиите освобождават човешкия потенциал с интензивна изчислителна мощност, оперираща върху големи масиви данни.

За да отговори на тази възможност, Intel очерта цяло портфолио от работни натоварвания за машинно учене, и демонстрира как предстоящата фамилия Intel Xeon Phi ще предоставя добра производителност за ват за долар за deep learning клиенти. Intel също започна доставките на пилотни системи от Intel Xeon E5-2600v4 с интегрирана FPGA за приложения за машинно учене.

Продължава разширяването на границите на РС иновациите
Intel има дълго наследство от непрекъснато разширяване на границите на компютърните технологии. Докато индустрията навлиза в изцяло нова ера, дефинирана от увлекателните изживявания, high-end гейминг и създаване на съдържание, Intel се е посветила да задвижва редовния цикъл от иновации при РС при устройствата 2 в 1, в гейминга и базовия сегмент.

Intel обяви Intel Core i7 processor Extreme Edition, най-мощният настолен процесор на компанията досега. Новата фамилия Intel Core i7 processor Extreme Edition е проектирана за нуждите на днешните “mega-tasking” геймъри и създатели на съдържание. Тя включва първия на Intel 10 ядрен настолен процесор с до 20 нишки за справяне с много изчислително-интензивни работни натоварвания едновременно, скалируемост на платформата с 40 PCIe шини за разширяване на системата с графични карти и твърдотелни дискове – SSDs, и нови нива на производителност с новата Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 и поддръжка на четириканална памет, която вдига летвата за това какво може да прави един РС. Тя също така е напълно отключена за настройване на производителността, което ще бъде демонстрирано по време на седмицата като ентусиастите на Computex ще изпробват възможностите й като част от годишния HWBOT Overclock World Tour.

Intel също така говори за иновациите, които идват по-късно тази година при РСтата, демонстрирайки 7мото поколение Intel Core процесори (с кодово име Kaby Lake) за първи път и подчерта някои от усъвършенстванията при производителността, възможностите на батерията и медиата, които ще дойдат за премиум устройствата през втората половина на 2016 година. Това е още един пример за това как РС бизнесът Intel е основополагащ за стратегията на компанията с ангажимент за годишен цикъл от нови продукти и как тя създава ключово важни IP, които задвижват иновациите при цялото продуктово портфолио. Отвъд захранването на широк спектър от РСта, от ултра-тънки 2 в 1 устройства, до екстремни геймърски настолни машини, Intel също разширява обсега на Intel Core към сферата на IoT за решения за търговията на дребно, означенията, индустриалния IoT и медицината.

“Нещата” стават по-умни и по-свързани
Многото “неща”, които съставляват днешния РС бизнес и IoT индустрия, стават по-ценни чрез своята връзка към облака, независимо дали се намират в дома, автомобила, бизнеса или където и да е другаде.

Intel обяви Intel AnyWAN GRX 750 system-on-a-chip (SoC) фамилия и Intel® XWAY WAV500 Wi-Fi чипсет – новата на Intel 5то поколение 11ac MU-MIMO Wi-Fi фамилия продукти за домашни gateways. Intel AnyWAN GRX750 SoC позволява на домашните gateways да предоставят по-богати изживявания. Платформата на Intel позволява локални и облачно-базирани услуги, създаване на медийно съдържание и споделяне на съдържание за инструменти вариращи от следващото поколение ultra-high-definition устройства до “неща” в дома на човека. Продуктите на Intel за свързаност предоставят основата, необходима за поддържането на нарастващия брой от „свързани“ неща и интернет-базирани облачни услуги, които предоставят сигурни и лесни изживявания за дома и малките бизнеси. Intel създава възможности за повече от дузина OEMs и ODMs да предоставят домашни gateways и Wi-Fi точки за достъп на пазара на дребно.

За транспортния сегмент, Intel обяви сътрудничество с базираните в Тайван Chunghwa Telecom и SanJet Technology Corp., за да създаде свързана телематична услуга използвайки евтиния Intel Atom x3 processor за IoT (известен преди като SoFIA). Устройството ще предоставя на шофьорите персонализирана застрахователна полица на базата на поведението на водача на пътя и начина на употреба на автомобила. Intel продължава да разширява решенията, базирани на Intel Atom x3 процесори, за продукти като ПОС системи, таблети за здравеопазването и индустриални устройства в рамките на IoT.

5G ще трансформира мобилността, за да създаде умно и свързано общество
Докато 4G беше за придвижването на данни по-бързо, 5G ще донесе по-мощни безжични мрежи, които свързват „нещата“ помежду им, към хората и към облака. 5G ще трансформира нашия живот като помага да се предостави умно и свързано общество с умни градове, самостоятелно движещи се автомобили и нови ефективности в индустрията. За да се случи това, мрежите трябва да станат по-бързи, по-умни и по-отзивчиви, за да се справят с безпрецедентното увеличение на о01бема и сложността на трафика на данни, докато повече устройства стават свързани и се предлагат нови дигитални услуги.

Intel помага да се задвижи тази трансформация на мрежите, да се модернизира днешната комуникационна инфраструктура и да се изгради основата за 5G. По време на Computex, Intel обяви споразумение с Foxconn за сътрудничество при разработването на мрежови инфраструктурни технологии за ускоряване на този преход. Компаниите ще си сътрудничат по концепции и пилотни програми за технологии като Mobile Edge Computing, Cloud Radio Access Network (CloudRAN) и Network Functions Virtualization (NFV), които ще създадат възможности за по-интелигентни, ефективни и гъвкави мрежи. Чрез тези усилия, Intel и Foxconn целят да улеснят доставчиците на комуникационни услуги и техните доставчици на решения да преконструират своите мрежи сега и да започнат да се подготвят за 5G.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *