Huawei представи смартфона G9 Lite

Huawei представи официално G9 Lite. Устройството е достъпно за предварителни поръчки в интернет магазина на компанията на цена $260. Първоначално се предполагаше, че смартфонът ще се нарича Huawei P9 Lite и ще представлява по-достъпна версия на Huawei P9, който беше показан предишния месец.

Апаратът е снабден с Full HD дисплей с диагонал 5,2 инча. За процесор е използван Snapdragon 617, докато флагманският модел Huawei P9 работи с Kirin 955, който е собствена разработка на компанията. В състава на SoC Snapdragon 617 влизат 8 ядра – четири Cortex-A53 с честота 2 GHz и четири Cortex-A53 с честота 1,7 GHz, както и 3 GB оперативна памет. Постоянната памет е 16 GB, но тя може да бъде разширена с картите microSD.

Huawei-G9-Lite

В основната камера е използван сензор на Sony с резолюция 13 Мп, обектив с 5-елементна система за фокусиране и единична светкавица. Фронталната камера е 8 Мп.

Смартфонът притежава батерия с капацитет 3000 mAh, скенер за пръстови отпечатъци, а операционната система е Android 6.0 с интерфейс EMUI 4.1. Huawei G9 Lite ще се предлага в три цветови модификации – тъмно-сиво, сребристо и златисто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *