Google Arts & Culture: виртуална разходна в епохата на динозаврите

Милиони години еволюция на нашата планета сега могат да се използват в приложението Google Arts & Culture – интернет гигантът кани на увлекателно интерактивно пътешествие в епохата на динозаврите и морските дракони.

Сега всеки желаещ, без да излиза от дома си може да открие за себе си разнообразния свят на живата природа. В рамките на новия проект, който се осъществява със съдействието на над 150 световно известни музеи по естествена история, са достъпни 150 интерактивни изложби, 300 000 тематични снимки и видео, както и над 30 виртуални разходки.

Потребителите могат да се отправят милиони години назад във времето и да се запознаят с Жирафотитана от Музея по естествена история в Берлин – това е един от най-високите динозаври, живели някога на Земята. А благодарение на технологиите за виртуална реалност може от всички страни да се разгледа Ромалеозавърът – морски дракон, скелет на който се пази в лондонския Музей по естествена история.

Google отбелязва, че в проекта са взели участие експерти – еколози, палеонтолози и биолози, който са спомогнали детайлно да се пресъздадат размерите на очите, положението на муцуната, извивката на шията, текстурата на кожата и други особености на древните обитатели. Безплатната онлайн изложба е достъпна за всички желаещи. Експонатите могат да се разгледат в браузъра, както и в новото приложение Google Arts & Culture за iOS и Android. А пък панорамни видеа са достъпни в YouTube канала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: