Google и Fiat Chrysler ще си сътрудничат в създаването на роботизирани автомобили

Google и Fiat Chrysler водят преговори за техническо партньорство в създаването на автономни автомобили, съобщава The Wall Street Journal като се позовава на AutoExtremist. Преговорите текат вече няколко месеца и са близки до финалния стадий.

Това е само последното от серия съобщения за това, че Google си търси партньор в автомобилния отрасъл, който да й помогне в създаването на автомобили с автопилот. Още през декември редица сайтове твърдяха, че Google и Ford ще създадат съвършено нова компания за производство на робомобили.

Впрочем, Google  си търси партньор с опит, затова може би се е спряла на Fiat Chrysler. Генералният директор на последната Серджио Марчионе направи през 2015 г серия неуспешни опити да се обедини с GM, след като Ferrari се отдели в отделна компания.

“Всяка автомобилна компания се стреми да попадне в технологичното пространство още сега, като разбира, че от това зависи бъдещето й, – казва анализаторът Карл Брауер. – В същото време технологичните компании се опитват да разберат как да осъществят прехода от софтуер, интерфейс и производтвото на персонални устройства, в доста по-сложния свят на автомобилостроенето. Сътрудничеството на Google и Fiat Chrysler може да им даде водещо положение в тази стратегически важна гонка”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *