Facebook ще следи и нерегистрираните потребители

Преди две години Facebook представи рекламната мрежа Audience Network. Досега тя предоставяше на разработчиците на приложения и собствениците на сайтове, използващи услугите и инструментите на компанията от сорта на бутона Like, да показват поведенческа реклама на потребителите, регистрирани в социалната мрежа. Facebook е на мнение, че благодарение на обширната си база данни може да предоставя най-релеватната и качествена реклама. Сега компанията е решила да даде на своите клиенти и достъп до потребителите, които не са регистрирани във Facebook. Те могат да бъдат следени чрез cookies, така че потребителите вече ще виждат банер, информиращ ги за промяна в политиката на компанията.

Facebook планира да се погрижи и за качеството на рекламата. Разработените от нея стандарти не допускат автоматично възпроизвеждане на звука, както и предлагането на небезопасни продукти и услуги. Компанията ще се бори и с натрапчивите банери, закриващи цялата страница. Тя даже е създала специална технология, която ще определя дали потребителят е натиснал случайно рекламен елемент, като е пропуснал да улучи “Х” на мобилното устройство.

Нещо повече, Facebook е решила да позволи на потребителите сами да редактират своите предпочитания или изобщо да се откажат от показване на поведенческа реклама. За целта е нужно просто да се отиде в настройките на социалната мрежа или да се кликне по иконката AdChoices редом с рекламата. Компанията се надява, че тези мерки ще направят рекламата по-ефективна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *