Facebook тества видеокоментари

Facebook започна тестове на нова възможност, която впрочем постепенно се превръща в мода – видео-коментари. Функцията засега е достъпна само за определен кръг тестери.

За да оставите видеокоментар, към дадена публикация в полето за коментар ще трябва да изберете иконката за камера. Тази опция досега служеше само за поставяне на изображение, но вече ще може да се използва и за запис на видео.

По този начин явно Facebook се опитва да повиши обмена на видеосъдържание и заедно с това да създаде за своите потребители по-приятна среда за общуване. Към момента сумарното време за гледане на видеоклипове в социалната мрежа надвишава 100 млн часа, а ако ескпериментът се окаже успешен, този показател само ще нараства.

Впрочем, работите на Facebook и без това вървят добре. Съгласно статистиката за първото тримесечие на текущата финансова година, оборотът на компанията в сравнение с аналогичния период за миналата година е нараснал с 50% – от $3,54 млрд до $5,38 млрд, а чистата печалба е скочила три пъти – от $512 млн до $1,51 млрд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *