Facebook: след 5 години в социалната мрежа ще има само видео, никакъв текст

През април основателят на Facebook Марк Зукърбърг заяви: “Няма да се учудя, ако след пет години хората в социалната мрежа търсят и споделят почти само видео”. А пък Никола Менделсон, вицепрезидент на компанията за Европа, Близкия Изток и Африка изобщо е на мнение, че писмената реч във Facebook може да излезе от употреба.

Менделсон пояснява, че в съвременния свят именно видеото най-добре се справя със задачата да отнесе информацията до хората благодарение на това, че в един клип бързо може да се предаде обемен материал. “Ние виждаме, че с всяка изминала година количеството на текстовите материали става все по-малко. Аз бих заложила на видеото”, – казва тя.

В последно време Facebook отделя голямо внимание на видеото. Неотдавна в социалната мрежа се появи възможност да се качват клипове в коментарите, а в началото на годината беше дадена възможност за видеострийминг. Във връзка с това възниква резонният въпрос дали Facebook умишлено не подтиква потребителите да преминат на видеосъдържание. Менделсон обаче настоява, че всички промени са предизвикани от това, че самите потребители постепенно се отказват от текстовете в полза на другите начини за предаване на информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *