Apple показа watchOS 3

По време на конференцията за разработчици WWDC 2016 Apple анонсира новата версия на операционната система за смарт-часовници watchOS 3.

Новата версия на операционната система осигурява съществено по-висока производителност. Така например, зареждането на приложения е ускорено 7 пъти в сравнение с watchOS 2. В същото време, избрани приложения остават в паметта, което означава по-бърз достъп до тях.

В watchOS 3 е подобрен потребителският интерфейс. Той осигурява по-прост достъп до приложенията и информацията. Сега жест отгоре надолу по сензорния дисплей извиква Control Center, а страничният бутон е предназначен за пускане на наскоро стартирани приложения.

Добавени са и нови варианти на циферблати. Появи се и версия, която по-нагледно демонстрира физическата активност. Опростено е превключването между циферблатите. Някои приложения бяха преработени, подобрена е интеграцията със странични приложения. Новата функция Scribble позволява да се пишат букви на повърхността на дисплея и по този начин да се набира текст на съобщенията.

В  watchOS 3 е подобрена безопасността. Например, потребителят може да повика спешна помощ на телефон 911, като задържи за няколко секунди страничния бутон. Впрочем, тази функция ще работи и в други страни със съответния номер за спешна помощ.

Представители на Apple обявиха, че смарт-часовниците най-често се използват като фитнес-тракер. По тази причина е усъвършенствано и фитнес-приложението. То позволява да се обменя информация с други потребители, да се следи техният прогрес и да се изпращат съобщения. Освен това, подобрена е функцията за проследяване на физическата активност на потребителите, принудени да се движат в инвалидна количка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *