AMD FirePro S7100X: първият хардуерно-виртуализиран GPU за блейд сървъри

AMD обяви AMD Multiuser GPU (MxGPU) за блейд сървъри. AMD FirePro™ S7100X GPU е първият и единствен в ИТ индустрията хардуерно-виртуализиран GPU, съвместим с SR-IOV (Single Root I/O Virtualization) PCIe стандарта. Картата AMD FirePro S7100X е опростено, надеждно решение за графична виртуализация, осигуряващо работа от клас „работна станция“ на до 16 потребители, при това практически неразличимо от реална десктоп работа. С технологията AMD Multiuser GPU (MxGPU) и в съответствие с индустралния стандарт SR-IOV, AMD FirePro S7100X GPU позволява лесно интегриране в съществуващи хипервайзорни екосистеми. Той е новото попълнение на линията на компания от продукти за графична виртуализация, проектиран в ултракомпактен форм-фактор с TGP само 100W, което го прави перфектен за инсталиране в блейд сървъри. Hewlett Packard Enterprise (HPE) е първата компания, която предлага AMD FirePro S7100X GPU в HPE ProLiant WS460c Gen9 графични сървърни блейдове, налични в момента.

Първият в индустрията хардуерно-виртуализиран GPU за блейд сървъри

Инфраструктурата на виртуалните десктопи (Virtual Desktop Infrastructure – VDI) предлага редица предимства свързани със защита, управляемост и отдалечен достъп, като при това се намалява общата стойност на притежание (TCO). Потребителите, които търсят GPU за 3D приложения, както и за GPU изчислителни приложения, се нуждаят от добре обмислено решение като VDI за реализиране на тези предимства. Конкурентните GPU виртуализационни технологии използват стандартна GPU архитектура, за да виртуализират с помощта на софтуер в хипервайзора, което може да доведе до непостоянна производителност.

Вместо съществуващи GPU да се пренастройват за дадената цел, с добавяне на софтуерен слой за справяне с виртуализационните изисквания, AMD MxGPU използва напълно нов клас GPU архитектура, проектирана с виртуализационни способности вградени в силиция. Съвместими с добре установена PCIe спецификация за виртуализационен стандарт SR-IOV, AMD MxGPU разтоварват хипервайзора от реализирането на собствени софтуерни разработки, като се опират на PCIe логиката за управление на устройствата в хипервайзора за организиране на GPU виртуализацията. Всеки виртуалиран GPU изглежда като пълноценно нативно графично устройство за виртуалната машина-гост, и може да се използва със сертифицираните професионални графични приложения, както и за GPU изчислителни среди.

Предимства на AMD FirePro S7100X GPU

Предвидима производителност –AMD FirePro S7100X GPU поддържа до 16 потребители на GPU в цяла гама виртуализационни решения, включително VMware, SOLIDWORKS, Siemens NX и Solid Edge. AMD FirePro S7100X GPU дава възможност на хардуерно-контролираните цикли на разпределение на работата да осигурят предвидимо качество на услугата (QoS). Детерминистичното QoS води до плавни преходи в реализирането на решенията – от доказателства за концепцията (пилотни модели), до инсталации в цели организации. Освен това, технологията AMD MxGPU осигурява „близка до метала“ функционалност – работа забележително близка до реална десктоп инсталация.

Опростено решениеТехнологията AMD MxGPU е единственото графично виртуализационно решение в индустрията, което пренася графичната функционалност на GPU във виртуалната единица, осигурявайки пълна поддръжка на графични API като DirectX и OpenGL, както и GPU изчислителни API като OpenCL, позволявайки на приложенията да бъдат пускани във виртуални среди без промяна в кода. Конфигурирането и управлението е просто, с използване на нативни AMD FirePro графични драйвери вместо специализиран софтуер, който се прилага в конкурентните приложения, и без да има нужда от профили, така че администраторите гъвкаво да могат да добавят и премахват виртуални машини според нуждите.

Повишена защитаедно от основните предимства на VDI е способността да централизира и защитава данните и ресурсите. Технологията AMD MxGPU запазва целостта на данните във виртуализираните десктопи, като използва хардуерно-подсилена логика за изолиране на паметта, вместо софтуерен виртуализационен слой, както в конкурентните предложения, за да се отдели една виртуална машина и да не може да има достъп до данните на друга виртуална машина.

Изключителна стойност AMD FirePro S7100X GPU използва пълноценно функционалноста и оптимизира GPU ресурсите за всички потребитело. За разлика от други предложения на пазара, AMD MxGPU технологията няма лицензионни такси за хардуерен потребител.

Графичните сървърни блейдове HPE ProLiant WS460C G9 с AMD FirePro S7100X GPU са достъпни в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: