AMD пуска официално графичната карта Radeon RX 480

Днес бе даден старт на революцията в РС игрите и виртуалната реалност (ВР), с пускането на графичната карта Radeon RX 480 от AMD. Тя осигурява производителност от ниво „ентусиаст“ и представя най-усъвършенстваните технологии в графиката, и при това е предложение с изключителна стойност за фенове и геймъри в цял свят. Radeon RX 480 е с най-добро съотношение производителност/цена в своя клас и по този начин демократизира виртуалната реалност; картата също предлага технологии за утрешния ден поддържащи днешните и бъдещите стандарти за игри и видео. Картите стартират от 199 щ. долара препоръчителна крайна цена (в САЩ) за Radeon RX 480 4GB, и 239 щ.д. за Radeon RX 480 8GB.

Характеристики на Radeon RX 480

Картата Radeon RX 480 е с много качества за гейминг и ВР на невероятни ценови нива:

– Първокласна технология за безпрецедентна производителност в своя клас – Картата Radeon RX 480 8GB е с най-усъвършенстваните графични и гейминг технологии, които могат да се видят в GPU за $239, с най-добро съотношение цена/производителност в класа си. Революционната архитектура Polaris, оптимизирана за 14nm FinFET процес осигурява забележителни подобрения в производителността и ефективността: над 15% по-добра производителност на изчислителна единица, и до 2.8-кратно подобрение на показателя производителност/Watt спрямо архитектурата на AMD Radeon R9 200 серията. Способна на до 5,8 трилиона изчисления в секунда, постигнати от чип с размерите на десет-центова монета, картата Radeon RX 480 8GB е по-мощна от всички произведени досега игрални конзоли, взети заедно.

– Най-достъпното като цена решение за първокласни ВР изживявания – С цени започващи от $199 (в САЩ), картата Radeon RX 480 4GB е най-достъпното решение за отлични ВР изживявания, като е готова за ВР работа както с Oculus Rift, така и със Steam. Като използва LiquidVR технологии за плавни изображения във ВР приложенията, картата Radeon RX 480 4GB смъква ценовата бариера за стартови ВР РС, като ги прави достъпни за милиони потребители.

– Защитени за бъдещето технологии – Картата Radeon RX 480 продължава традицията на Radeon , марката да бъде първа в нови приложения, във видове памет и пропускателна способност и първа в поддръжката на нови гейминг API. Геймърите ще могат дълго време да се наслаждават на картата Radeon RX 480, която идва с много „защитени за бъдещето“ качества, включващи:

Първокласни HD игри в DirectX 12 и Vulkan – Картата Radeon RX 480 се представя отлично в DirectX 12 and Vulkan, интерфейсите за разработчици, които чертаят бъдещето на игрите. Polaris архитектурата по уникален начин поддържа асинхронните изчисления за превъзходни изживявания в игрите и ВР приложенията, използващи новите API, и в съчетание с AMD FreeSync технологията, геймърите могат да се наслаждават на плавни кадри с 1440p резолюция в най-натоварващите игри.

Дисплей- и видео технологии от следващо поколение – картата Radeon RX 480 разполага с HDMI 2.0b, DisplayPort 1.3 HBR3, и DisplayPort 1.4 HDR, поддържащи новото поколение дисплеи с висока резолюция HDR и високи честоти на опресняване, за работа с FreeSync с високо опресняване на 4K, високи честоти на опресняване UltraWide, и еднокабелна резолюция 5K при 60Hz. Radeon RX 480 разполага с най-гъвкавия декодерен ускорител на AMD досега, с възможност за отлично възпроизвеждане на HDR филми с 10-битов HEVC8 от Netflix, Amazon и други, ускорено H.264 видео на стримъри по witch, ускорено VP9 видео от сайтове като YouTube, и с рязко като бръснач изображение на видео с използване на HEVC и MJPEG в приложения като Skype.

Безпрецедентен контрол с Radeon Software и новия Radeon WattMan – Radeon Software допълва иновативния хардуер на графичната карта Radeon RX 480, за отлична производителност и стабилност. Radeon WattMan, базиран на технологията AMD OverDrive , позволява на потребителите да получат пълен контрол върху Radeon RX 480 с овърклок  и различни функции като динамична честота на GPU и криви на напрежението, които позволяват на потребителите да къстомизират и двете съставки в седем състояния. Radeon Wattman предлага също и нов интерфейс на хистограмите, който позволява запис на данни по приложения, за проследяване на върхова и средна активност, тактови честоти, температура и скорост на вентилатора на охладителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *