AMD открехва вратата пред пълна гама Radeon RX графични процесори на изложението E3

По време на Изложението за електронни развлечения Е3 (Electronic Entertainment Expo (E3)), главният изпълнителен директор на AMD Лиса Су направи предварително представяне на пълната линия очаквани скоро Radeon RX графични карти. Серията Radeon RX е на път да преобрази геймърсия сектор това лято, като предлага производителност и характеристики от клас „РС ентусиаст“ на ценови нива за масовите потребители. AMD вече направи предварителна демонстрация (по време на Computex 2016) на графичната карта Radeon RX 480, проектирана за плавна, без смущения картина в AAA игрите с резолюция 1440p, при това определена да бъде най-достъпното в ценови смисъл решение за висок клас ВР изживявания, с цени зачващи от само $199 (препоръчителна крайна цена в САЩ) за 4GB вариант. Към Radeon RX семейството се присъединяват графичните карти Radeon RX 470 и Radeon RX 460.

Серията графични процесори Radeon RX оигуряват следните три основни предимства за геймъри и разработчици на игри:

Изключителни ВР изживявания на ценови нива непредлагани досега –Radeon RX серията ще разшири ВР екосистемата, като демократизира изключителните ВР изживявания, правейки ги достъпни в различни форм-фактори за милиони потребители, снижавайки ценовите бариери.

Страхотно игрово съдържание за РС геймъри в реално време – Чрез комбинация от Radeon RX производителност и API, които са „близко до метала“, AMD дава нови възможности на разработчиците да създават висококачествени игри както за конзоли, така и за РС.

GPU производителност от конзолен клас в тънки и леки ноутбуци – Традиционните геймърски ноутбуци са по-тежки и обемни, или с недостатъчно добри възможности за днешните нужди на геймърите. Radeon RX серията графични чипове адресират това с технология, която ефективно осигурява на мобилните потребители графична производителност с много ниско потребление на енергия, при това с малки размери, за да се вгражда в тънки и леки преносими компютри.

“Геймърите и домашните потребители днес са изоставени,“ каза Раджа Кодури, старши вицепрезирент и главен архитект на Radeon Technologies Group, AMD. “Днес само първите 16 % РС геймъри закупуват графични карт, които осигуряват отлични ВР и геймърски изживявания. Стотици милиони геймъри трябва да се задоволяват с използване на остаряла технология. Геймърите с ноутбуци често се заставят да правят компромиси. И още десетки милиони могат само да четат за невероятните РС ВР изживявания, на които самите те не могат да се порадват. Всичко това е на път да се промени с Radeon RX серията, която прави хай-енд игрите ВР технологиите достъпни за всеки.”

Геймърите, които искат да закупят нови графични карти, не е нужно да търсят нещо друго освен очакваните Radeon RX модели, които се характеризират с:

Превъзходна технология за безпрецедентна производителност – The Radeon RX серията с цени под $300, използва революционната Polaris архитектура оптимизирана за 14nm FinFET процес, с висока производителност и ниско потребление на енергия.

Изключителни ВР изживявания, достъпни както никога досега – С модели започващи от $199, Radeon RX 480 е най-достъпното решение за отлични ВР изживявания, доставяйки необходимите графични способности за висококачествени РС ВР изживявания с предложенията на Oculus и HTC.

Технологии гарантирани за бъдещето

Radeon RX серията продължава традицията за иновации на Radeon – първи в 14nm FinFET процеса, първи в нови типове памет като HBM, и първи с поддръжка на гейминг API използващи максимума от хардуера. Геймърите могат да се наслаждават на тези продукти дълго време, с различни „гарантирани за бъдещето“ ползи, включващи:

Leading DirectX 12 и Vulkan гейминг – Базираните на Polaris архитектурата Radeon RX серия карти са способни да осигурят феноменална DirectX 9, DirectX 10, и DirectX 11 гейминг производителност, и са проектирани и абсолютно блестят в DirectX 12 и Vulkan, бъдещето на гейминга. Polaris архитектурата поддържа асинхронните изчисления за висока производителност в игри и ВР приложения, използващи DirectX 12 и Vulkan.

Ново поколение технологии на дисплеите – Radeon RX серията поддържа HDMI 2.0b и DisplayPort 1.3/1.4, като с това поддържа новото поколение дисплеи с висока резолюция и честота на опресняване. Radeon RX серията предлага ускорено H.265 кодиране и разкодиране, за безпроблемен стрийминг или запис на 10-битово 4K видео при 60 FPS.

За допълнителна иформация относно базираната на Polaris архитектурата Radeon RX серия графични карти, моля следете новините от AMD и асоциираните канали в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *