AMD обяви 7-мо поколение AMD A-серия чипове

AMD  обяви своето 7-мо поколение AMD A-серия чипове, проектирани за производителна работа с максимална мобилност. Наричани досега с кодови имена Bristol Ridge и “Stoney Ridge,” процесорите от цялата гама 7-мо поколение – AMD FX, A-серия, и E-серия – демонстрират сериозни подобрения в производителността в сравнение с предишната генерация чипове, която се изразява в двуцифрено увеличение при игрите, рендерирането на видео и компресирането на файлове.

Потребителите могат да пренесат своите изживявания с игрите на ново ниво, с компютър поддържащ DirectX® 12 и характеристики като AMD FreeSync™ и AMD Dual Graphics. Технологията AMD Advanced Power Management (APM) вдига производителността, за да изпълни изчислителните задачи със забележителна енергийна ефективност. Новите APU позволяват на потребителите да се наслаждават на последния писък мултимедийни забавления с поддръжката на AMD FreeSync™ технологията – за плавни изображения без накъсвания и насложени картини в игрите.

Ноутбуците със 7-мо поколение AMD A-серия APU позволяват на потребителите да работят по-бързо и да играят по-дълго. Четирите ядра на процесорите осигуряват освен висока производителност, но и използват пестеливо енергията за практически цял ден работа далеч от контакта на електрическата мрежа. Новите AMD A-серия чипове разполагат с оптимизирани за мобилна работа “Excavator” x86 CPU ядра плюс вградена.

Radeon графика при някои модели до Radeon R7. Линията “Bristol Ridge” включва 35- и 15-ватови варианти на AMD FX, A12, и A10 процесорите, докато “Stoney Ridge” включва 15-ватови A9, A6 и E2 модификации. В момента се извършватдоставки на новите чипове към OEM клиентите на AMD.

Седмото поколение AMD A-серия процесори осигурява плавна многозадачност, кратко време за стартиране и отлична работа с видео стрийминг и игри, с ниско потребление на енергия. Чиповете на AMD превъзхождат конкурентните предложения с до 53% по-висока графична производителност и до 51% по-висока изчислителна производителност при сравнение на 7-мо поколение AMD FX процесор с Intel Core i7. Новият AMD FX 9800P чип консумира до 12% по-малко енергия в натоварен режим от модела от предишното поколение – AMD FX-8800P APU.

Според AMD, в стартовия сегмент РС за ежедневна работа съществува сериозна нужда от производителност, която компанията адресира със своето 7-мо поколение чипове “Stoney Ridge.С новите процесори AMD A9, A6, и E2 производителят предлага високопроизводителни ядра “Excavator” и отлични видео характеристики в този сектор, който съставлява 26% от общите годишни продажби на РС. Това дава възможност на потребителите да извършват повече работа, да се наслаждават на поглъщащ видео-стрийминг и възпроизвеждане със забележително качество. Преходът към “Excavator” ядрата означава до 50% по-висока производителност на CPU ядрата от предишното поколение. Новият AMD A9 APU се представя добре срещу конкуренцията, с 27% по-висока графична производителност от Intel Pentium-4405U и дори си съперничи с Intel i3-6100U с конкурентна графична и системна производителност, но с 1.2 GHz по-висока честота на CPU.

Силните партньорства с OEM компаниите и поддръжката на 7-мото поколение AMD APU играят важна роля за тяхното разпространение. Както бе обявено на 5 април 2016 г., AMD изпревари сроковете с извеждането на пазара на новите процесори, което позволи на Acer, Asus, Dell, HP, и Lenovo да ускорят производството на системи с тези чипове. Много от тези ноутбуци могат да се видят сега на Computex 2016, и още нови предложения се очакват до края на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *