ADATA обяви Premier SP550 SSD с M.2/ SATA интерфейс

ADATA Technology пуска на пазара полупроводниковия диск Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s. С все по-голямото присъствие на тънки лаптопи и ултрабук компютри, SSD устройствата с M.2 форм фактор стават все по-предпочитани като сторидж в ограниченото вътрешно пространство на елегантните мобилни РС. Това важи както за фабрично инсталираните решения, така и като ъпгрейди след началната покупка. Лекият и свърхкомпактен Premier SP550 M.2 2280 осигурява висока производителност, съчетана с отлична стабилност при работа, при това на достъпна цена.

Висока скорост в компактни размери

ADATA Premier SP550 M.2 2280 е само 22 x 80 x 3.5mm и е достъпен с капацитет до 480GB. С негова помощ тънките и леки мобилни машини ще получат безкомпромисна производителност. Максималните скорости на четене/запис са 560/510MB в секунда, а входо-изходните операции в режим на случайно четене на 4K пакети достигат 75K IOPS благодарение на висококачествения SMI контролер и технологията на SLC кеширане. Последната позволява на Premier SP550 M.2 2280 да работи в симулиран SLC (single-level cell) режим за вдигане на производителността. Използването на DRAM кеш-буфер (при тази функция SSD използва системната RAM памет като временен ултрабърз кеш) също повишава производителността при четене/запис почти двойно в сравнение с полупроводникови дискове, които нямат DRAM кеш.

ADATA SP550 M.2 2280 SSD

Висока ефективност и дълъг живот на устройствата

С цел подобряване на стабилността при работа и целостта на данните, Premier SP550 M.2 2280 е снабден с RAID енджин и технологии на оформяне на данните (data shaping). Тези характеристики осигуряват удължен живот на полупроводниковите дискове, дълготрайна стабилност и гаранция за инвестициите. Моделът поддържа също така LDPC (low density parity check) технология за корекция на грешките за осигуряване целостта на данните и подобряване качеството на трансфер. Освен това режимът DEVSLP (device sleep, или режим „сън“) намалява консумацията на енергия и удължава времето на работа на батерия.

Лесно управление и прехвърляне на информацията

Както при всички модели ADATA SSD, покупката на Premier SP550 M.2 2280 осигурява безплатно изтегляне на софтуера ADATA SSD Toolbox, както и инструменти за прехвърляне на данни и мигриране на операционни системи. Това прави лесно и удобно архивирането и управлението на устройството. SSD Toolbox позволява на потребителите да следят и управляват Premier SP550 M.2 2280 с постоянна информация за състоянието, нивото на износване и оставащия живот на диска. Инструментите за мигриране на данни са особено удобни, като помагат на потребителите лесно да правят прехода от HDD към SSD, и са проектирани за упростен и бърз бекъп и мигриране на съдържанието на цели устройства, включително прехвърляне на операционната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *