ADATA обяви външните дискове HD700 и HV620S

ADATA Technology пуска на пазара твърдите дискове HD700 и HV620S. Двата продукта осигуряват надежден и ценово достъпен сторидж да широк кръг потребители. ADATA HD700 e модел от стартов клас, но е здраво сглобен и издръжлив – водоустойчив и прахоустойчив по стандарта IP56 и удароустойчив от „военен“ клас.

Моделът HV620S е изтънен вариант на най-продавания външен диск на компанията – ADATA HV620. Той е с елегантна бляскава външност и дебелина само just 11,5 mm. И двата диска разполагат с G-датчик за реакция при удар и 256-битово AES криптиране на данните. Те са съвместими с Windows и Mac операционните системи.

HD700 е проектиран за потребителите, които обичат туризма, катеренето по планините, велосипедния спорт и даже спускането с каяк в бързи води. С други думи, предпочитат както активния начин на живот, така и да заснемат своите изживявания, което поставя сериозни изисквания към сторидж устройствата – да издържат на различни удари, вибрации, запрашени и водни среди.

Моделът HD700 е сертифициран по IEC IP56, което означавам че е прахозащитен и за най-фините частици. Той е също така водоустойчив, може да издържа струи вода под високо налягане. Покрива и военните стандарти MIL-STD-810G 516.6 за изпускания, т.е. има повече от добра удароустойчивост.

HD700 разполага с многослойна защита, уплътнен интериор смекчаващ ударите, корпус от твърда пластмаса и отстраняемо външно покритие от силикон, което добре абсорбира ударите. Идва с капацитети 1TB и 2TB, и използва бързия USB 3.0 интерфейс. Отстраняемото силиконово покритие е достъпно в различни цветове, които ще бъдат обявени по-късно.

Моделът HV620 е един от бестселърите на ADATA. Сега компанията ъпгрейдва този външен диск с HV620S, с много по-тънък и компактен (Slim) дизайн, указан в името с буквичката S. С дебелина само 11.5mm, HV620S е също така много лек и съответно лесен за поставяне в чанта, и да се носи и използва навсякъде. Неговият корпус е лъскав, има наистина елегантен вид, който е допълнен от яркия светодиод за следене на активността на устройството. Ръбовете му леко стърчат с цел защита на блестящите повърхности. С USB 3.0 интерфейс, HV620S осигурява бързо прехвърляне на данните и удобна работа и с най-големите файлове. Достъпен е с капацитет 1TB.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *