Стартира поредица от състезания по програмиране в няколко български града

Като продължение на миналогодишното състезание по програмиране, което се проведе в Русе с голям интерес, тази година Startup Factory ще проведе поредица от състезания в няколко български града. Основната цел на състезанията от серията CODE4TECH е превръщането им в национална инициатива, която да спомага развитието на дигиталните и техническите умения и да стимулира интерес към информационните технологии сред младите хора в България.

До момента са планирани събития в Русе, Хасково, Шумен, Велико Търново, Варна и Бургас. За участие ще бъдат допуснати всички желаещи и предварително регистрирани ученици, студенти, IТ-специалисти и любители, които ще демонстрират своите умения и ще работят в екипи за разработването на прототипи на софтуерни продукти. Няма възрастово ограничение за участие в състезанията.

Състезанията CODE4TECH се организират с подкрепата на компанията за ИТ и аутстафинг PROGRAMISTA;, която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България, както и със съдействието на считаната за най-иновативна банка в България УниКредит Булбанк – носител на призовете „ИТ проект на годината“ на ComputerWorld и „Банка на иновациите“ на Forbes. Събитието се реализира в партньорство с Junior Achievement България.

На 27 май в Русенски университет е откриването на първото състезание от тазгодишната поредица – CODE4RUSE. Основното предизвикателство пред участниците ще бъде разработката на прототипи за софтуерни продукти, с които да се предложи решение на проблем в образованието или да се подобри образователният процес. Другото направление е забавление, като целта е демонстриране на прототип на приложение за свободно време, игра, комуникация или др.

Участниците ще работят в екипи между 2-ма и 5-ма човека в рамките на два дни, като поне един от членовете на екипа трябва да притежава умения за програмиране. Финалът на CODE4RUSE е на 29 май, когато участниците ще трябва да представят своите проекти пред жури и да демонстрират работещи функционалности на продуктите си.

Критериите за оценка ще са:
– Какъв проблем се решава и какво приложение може да се намери;
– Дали приложението има работеща функционалност;
– Начин на изпълнение, подход и качество на програмния код;
– Потребителски интерфейс;
– Бизнес потенциал на приложението.

Фондът с награди и стимули е на стойност над 2 000 лв. За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите пет проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

Повече информация и регистрация за състезанието: http://code4.tech/ .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: