Система на General Motors напомня на родителите да не забравят децата в колата

Случва се родителите случайно или преднамерено да оставят децата си  в автомобила. Например, за да напазаруват или дори да пийнат спокойно кафе. В горещ ден обаче купето на колата много бързо се нагрява и детето може да получи топлинен удар с фатален край. Което за съжаление също често се случва.

По тази причина компанията General Motors е решила да снабди своите автомобили  със специална система, наречена Rear Seat Reminder, която ще напомня на родителите, че детето им е още в колата на задната седалка.

За разлика от някои присъстващите на пазара подобни системи, решението на General Motors не може да определи дали на задната седалка има някой. Системата работи по друг начин. Като използва сензори във вратите, комплексът определя дали те са отваряни десет минути преди запалване на двигателя или след това. След като колата спре и двигателят бъде загасен, системата дава пет предупредителни сигнала, а на арматурното табло се появява надпис “Rear Seat Reminder / Look in Rear Seat”.

Rear Seat Reminder 1

По този начин системата напомня на водача, че в колата може да е забравено дете или друг ценен предмет, например, ноутбук или чанта с документи. Впрочем, при желание тази функция може да бъде изключена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *