Самсунг започна производството на огледала-дисплеи

За първи път подобни огледала са поставени в салона за красота LEEKAJA HAIRBIS в Сеул (Южна Корея).

Огледалните дисплеи отдавна се разглеждат от производителите и потребителите като добър помощник в сферата на услугите и дизайна. Тази идея се използва в много фантастични филми, както впрочем и в някои таблети. А пък Samsung започна производството на собствени огледала-екрани.

Засега цената на тези устройства е неизвестна, а на пазара те се очакват към есента на тази година. За първи път обаче подобни огледала са поставени в салона за красота LEEKAJA HAIRBIS в Сеул (Южна Корея).

Дисплеите позволяват на човека да вижда себе си както в огледало, но в същото време той може да избере прическа, стил и т.н. Разработчиците са уверени, че устройствата ще намерят приложение и в дизайна на интериора, в частност, в концепцията “Smart home”.

samsung 2

Техническите характеристики на огледалата-дисплеи не се съобщават. Известно е само, че те имат диагонал 55 инча. Подобни нововъведения разбира се, са нишов продукт, но показват, че компаниите опипват почвата в различни сфери, които в бъдеще могат да се окажат печеливши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *