Разработиха концептуален плаващ дом

Американската компания Arkup представи концепция за автономна яхта, изцяло пригодена за живот. Захранван от соларни панели с мощност 30 kW и два резервни електрически генератора, плаващият дом никога няма да има нужда от ток от електрическата мрежа, както в градовете. Освен това, двуетажната къща на Arkup има хидравлични “крака”, които я стабилизират по време на плаване и я повдигат от водата.

Автономният плаващ дом може да пуска краката си на дълбочина до 6 метра, което работи подобно на котва. На покрива са поставени автономни механизми за събиране на дъждовна вода, а енергията от соларните панели се съхранява в акумулатори с капацитет 1000 kWh.

Разкошният дом разполага с множество средства за комуникация – от спътникова телевизия до VHF радио, 4G и Wi-Fi. Два електрически двигателя с мощност 136 кс позволяват на яхтата-дом да маневрира по всякакъв начин, но максималната й скорост е ограничена до 7 възела (12 км/ч).

Конструкцията на плаващият дом може да издържа ураган от 4-та категория със скорост на вятъра 250 км/ч. В вградата са разположени спални, просторни места за провеждане на мероприятия, огромна кухня, фитнес-зала, спа и т.н.

Първият плаващ дом на Arkup вече се строи на река Маями. Строителството ще бъде завършено през 2018 г, а продажбите ще започнат през следващото лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *