По-често използваме мобилните си телефони за снимки, отколкото за обаждания, сочи проучване на LG

Проучване на LG се фокусира върху навиците на потребителите на мобилни телефони в САЩ и Южна Корея: какво съдържание споделят, какво ги притеснява и какви са очакванията им за камера на мобилен телефон. 87% от анкетираните казват, че правят снимка с мобилния си телефон поне веднъж седмично, докато само 82% заявяват, че често използват функцията за повикване. Тези цифри показват, че потребителите използват камерата по-често отколкото функцията за обаждане или за сърфиране в социални медии (80%).

Селфи срещу снимки на храна

61% от потребителите предпочитат да изпратят снимка вместо съобщение с текст, за да предадат информация. Снимките на децата и селфитата са най-популярни в САЩ, а корейците споделят в социалните медии повече изображения на храна и такива от пътувания. Правенето на снимки и бързото им споделяне е тенденция, която производителите също взеха под внимание: телефоните с екран в съотношение 2: 1 дават възможност на потребителя да споделя снимката, направена в горната част долу на екрана. Заснемането на видеоклипове с телефона също става все по-популярно: 74% от отговорилите предпочитат да направят видеоклип, когато снимките не са достатъчни за пресъздаването на изживяване, а 68% избират този метод, когато са на интересни места или сред красива природа. Някои устройства, като LG G7 ThinQ, могат да правят снимки и видеоклипове в HDR качество, така че е достатъчно да се вземе само едно устройство на почивка.

Най-досадните проблеми при заснемане

Според проучването 3-те най-досадни проблеми с мобилната фотография са размазани снимки, пикселизирани изображения при приближаване и това, че повечето камери за телефони не могат да уловят истинската красота на пейзажа. 54% от анкетираните посочат като проблем липсата на фотографски умения при използване на телефон, а 63% са неудовлетворени от композицията или цветовия тон на снимките. Една трета от жените в 20-те и 30-те си години имат проблеми със заснемането на движещите се домашни любимци, докато 74% от жените са недоволни от снимките, направени при лоша светлина. Последният проблем може да бъде решен, ако изберем телефон с функция за намаляване на шума и се уверете, че камерата е на най-ниската апертура.

Някои смартфони могат дори да зададат идеалния фото режим автоматично, като вземат предвид условията на околната среда и светлината.

Правим снимки, за да ги споделяме

50% заявяват, че търсят идеалната тема за снимки, за да споделят изображения в социалните мрежи. 56% се оплакват, че не могат да заснемат обекта и фона в една снимка – или обектът е с видими пиксели, когато е увеличен, или няма достатъчно място за фона. Телефони, които ни позволяват да уловим реалността от различни ъгли, предлагат решение на този проблем. Например, LG G7 има 71- и 107-градусова камера – можем да превключваме между двете с натискането на един бутон, а картината не е на пиксели, когато се увеличи. 83% от анкетираните заявяват, че ще се радват да притежават телефон, който може да прави снимки от различни ъгли.

Перфектната камера

Участниците в проучването показаха каква за тях е идеалната камера за смартфони. Най-често срещаният отговор включва идеално качеството при увеличаване на картината и заснемането на красиви и ясни изображения при неблагоприятни светлинни условия. Участниците биха искали да направят снимки на един и същ обект от различни ъгли и разстояния и да заснемат обекта и фона заедно. Близо 50% искат да създадат професионално изглеждащи изображения с техните смартфони. Според проучването, жените са два пъти по-склонни да вземат под внимание качеството на камерата при избора на смартфон, отколкото мъжете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *