Появи се изображение на първия състезателен робомобил

В края на миналата година Формула Е анонсира първата в света състезателна серия безпилотни автомобили. Какво ще представляват тези автономни болиди? Официалната информация засега е оскъдна, но в интернет се появи изображение на робомобил с описание на основните му елементи.

Robocar (това е само кодово наименование) включва няколко сензора и радари от всички страни, които позволяват на колата да се ориентира в пространството. На покрива са разположени две навигационни антени, макар да не се уточнява каква система ще се използва – GPS или някоя друга. Освен това, налице е камера с 360-градусов обзор. Робомобилът ще се управлява от мощната платформа NVIDIA DRIVE PX 2, официалното представяне на която е планирано за есента на тази година.

Raborace ще стартира в новия сезон, който започва от октомври. Всеки от десетте отбора ще притежава по два болида. На практика това ще е надпревара не на състезатели, а на програмисти, тъй като технически всички автомобили ще са еднакви. Ще победи този, чийто софтуер е по-добър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *