Подобрената версия на BMW i3 може да измине 300 км с едно зареждане

BMW представи подобрена версия на електрическия автомобил i3, която може да измине значително по-голямо разстояние с едно зареждане на батериите.

BMW i3 е първият сериен автомобил на BMW, който не отделя токсични вещества в атмосферата. Колата е снабдена с електродвигател с мощност 170 к.с. и се захранва от литий-йонни батерии. С едно зареждане електромобилът може да измине 130 – 190 км.

BMW-2

Новата модификация е получила батериен блок с по-голям капацитет – 33 kW/h, който позволява изминаване на 300 км. Нещо повече, даже при лоши метеорологични условия автомобилът изминава 200 км с едно зареждане. Колата ускорява от 0 до 100 км за 7,3 сек.

Автомобилът има и хибридна версия с 2-цилиндров бензинов двигател, който играе ролята и на генератор за ток.

BMW-3

BMW подчертава, че моделът i3 е първият автомобил на компанията, при създаването на който е използвана концепцията LifeDrive. Купето на колата, така нареченият модул Life, е реализиран от здрава и свръхлека пластмаса, армирана с въглеродни влакна. Материалът позволява съществено да се намали теглото на автомобила, което от своя страна води до увеличение на изминаваното разстояние с едно зареждане на батериите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *