Кръгъл и дървен – антисмартфон

Американската компания Monohm започна да приема предварителни поръчки за един от най-необичайните съвременни смартфони – Runcible. Устройството беше представено преди година и половина на изложението MWC, но досега беше доработвано преди да влезе в серийно производство.

В Monohm наричат апарата антисмартфон. Според разработчиците, Runcible е призван да отклони хората от мобилния интернет. Впрочем, сегашната версия на модела включва достъп до магазина с приложения Google Play, така че програмно функционалността на устройството не е особено ограничена.

Runcible 2

Смартфонът е реализиран в полукръгъл дървен корпус. От компанията се надяват, че техният телефон ще се превърне в аксесоар, който ще може да се предава по наследство от баща на син. Смартфонът даже бива сравняван със старинните джобни часовници.

Runcible 3

Runcible няма бутони, а от конекторите е наличен само microUSB за зареждане. Управлението на устройството е просто и интуитивно, например за увеличение на изображението телефонът трябва да се завърти както се фокусира фотоапарат. Вместо карта устройството показва само стилизиран старинен компас, стрелката на който ще покаже нужната посока.

Runcible 4Runcible 5 Runcible 6

Смартфонът използва 4-ядрен процесор Snapdragon 410, 1 GB оперативна и 8 GB вградена памет, Wi-Fi, Bluetooth 4.1 и 7 Мп камера. В САЩ устройството може да бъде поръчано за $500, доставките ще започнат през септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *