Конкурсът Sony World Photography Awards 2017 е вече отворен за участие

Най-големият фотографски конкурс в света – Sony World Photography Awards, вече е отворен за участие. Създадено от Световната фотографска организация, това глобално творческо състезание ще отбележи своя 10-годишен юбилей през 2017 година.

Наред с конкурсите за професионалисти, любители и младежи, започва и Националния конкурс на България, търсещ да отличи най-добрия български фотограф.

Sony World Photography Awards ежегодно отличава най-добрите фотографии в света. Отворен за всякакви фотографи, конкурсът има авторитетна позиция във фотографската индустрия и дава възможност за кариерно развитие на спечелилите награди и финалистите. Всяка година той привлича както изгряващи таланти, така и утвърдени творци, и представя на глобалната публика най-добрите фотографии в света за последните 12 месеца.

„Първото място в категория Портрет промени живота ми! От професионална гледна точка спечелването на наградата даде силен старт на кариерата ми“ – Софи Гаманд, победител в категория Портрет при професионалистите през 2015 г.

„Спечелването на наградата доведе до засилен интерес към творбите ми и започнах да получавам повече предложения за работа и възможности за сътрудничество” – Кили Спар, победител в категория Enhanced при любителите през 2014 г.

„Наградата промени живота ми и освен огромната публичност, която придобих, тя ми даде възможност да създавам крепки приятелства и сериозни професионални връзки, които иначе не бих могла да имам”, Андреа Росато, трето място в професионална категория Импровизация през 2016 г. и носител на Националната награда на Италия за 2015 г.

Всички фотографи са поканени да се включат със свои творби без такса участие в някои от четирите раздела на конкурса: Професионалисти, Любители, Младежи и Студенти/ Student Focus на www.worldphoto.org. Обновеният уебсайт осигурява подобрена визуална платформа за представяне на участващите фотографи и много по-опростен процес на кандидатстване в конкурса.

Участниците в Националния конкурс на България ще бъдат взети от участващите българи в някоя от десетте категории за любители на творческото състезание.

Изданието за 2017 г. включва и нови категории във всички раздели на конкурса, които предизвикват фотографите да разширят границите на творчеството си. Повече информация може да намерите тук.

Sony World Photography Awards дава големи предимства на печелившите фотографи, включващи:
– Последно фотографско оборудване от Sony
– $25,000 (щ.д.) за носителя на отличието Фотограф на годината
– $5,000 (щ.д.) за победителя сред любителите
– Висококачествено фотографско оборудване от Sony за носителите на Националните награди
– Участие в изложбата на Sony World Photography Awards в Лондон
– Участие в ежегодния албум на победителите от Sony World Photography Awards
– Световна публичност и широко признание

Скот Грей, главен изпълнителен директор на Световната фотографска организация, коментира: „Ние сме изключително горди с факта, че достигнахме своята 10-та годишнина. От старта си през 2007 г. Sony World Photography Awards непрекъснато пораства както по мащаб, така и като авторитетност. През годините конкурсът откриваше и отличаваше огромно разнообразие от фотографски творби. Гордеем се, че изгряващи фотографи от цял свят имаха възможността да стартират кариерата си благодарение на Наградите, а изявени професионалисти – да разширят своите мрежи от контакти. Нашата основна цел е да предизвикваме фотографите да разширят границите на творчеството си през идните години.“

Изданието на Sony World Photography Awards за 2016 събра рекордните 230,103 снимки от 186 страни. Наградата Фотограф на годината за 2016 при професионалистите бе връчена на иранския фотожурналист Асгар Камсех за неговата поредица „Огън на омразата“. Националната награда на България получи Иван Кавалджиев.

Финалната селекция на Sony World Photography Awards ще бъде обявена на 28 февруари 2017 г., победителите в Националните конкурси и при любителите – на 28 март, а всички победители ще бъдат официално представени на 20 април 2017 г. с изложба в Somerset House, Лондон, която ще бъде отворена за посетители от 21 април до 7 май 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *