Изобретиха универсална умна ролетка

Американският стартъп Bagel Labs представи цифрова измервателна ролетка, която е призвана да замени традиционните. Bagel е снабдена с екран, диктофон и синхронизира имерванията си със смартфон, за да не се налага потребителят да използва молив и хартия. Цифровата ролетка работи в три режима и може да измери всичко.

Един от режимите представлява стандартен “канап”, който се изважда от ролетката и на екрана се показва дължината му. Във втория режим се измерва разстоянието, изминато от колелцето на ролетката.

rol 2

Третият режим използва вграден ултразвуков датчик, който показва разстоянието до отдалечен обект (до 5 метра). Така например може да се измери височината от пода до тавана.

rol 3

За запис на измерванията се използва вграденият диктофон. Потребителят с глас обявява полученият резултат, който чрез Bluetooth се изпраща в смартфона, където в удобен вид се показва в специално приложение.

За умната ролетка стартира кампания за събиране на финансиране на Kickstarter. Нужните за производството пари са $30 000, но компанията вече събра над $80 000. Хората, които са участвали във финансирането на устройството ще получат Bagel за $49.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *