Завърши петото издание на “Програмиране 101”

Петото издание на курсовете “Програмиране 101”, организирани от Hack Bulgaria, успешно завърши, позволявайки на 40 младежи да придобият практически познания по Python и Java в рамките на 4-месечното безплатно обучение и да се подготвят да започнат своята първа работа. За програмата кандидатстваха над 200 желаещи и бяха селектирани най-добрите, които разделени в два курса, получиха възможност за професионално обучение.

“Курсовете “Програмиране 101” не са предназначени за начинаещи и изискват предварителна подготовка. Обикновено хората, които кандидатстват за тях, са студенти 2-3 курс, които имат нужната основа. Ние им даваме така необходимата практика, за да започнат своята първа работа в сферата”, разказва един от основателите на школата – Ивайло Бъчваров.

Курсовете завършиха с едноседмичен хакатон, по време на който екипи от двата курса работиха по различни проекти. Младите специалисти разработиха интересни решения, използвайки придобитите познания, сред които „Интерактивно уеб приложение с чат и споделяне на медия”; „Платформа, която приканва хората да са физически по-активни”; „IoT automation проект” и други.

Обучението за участниците в курса e напълно безплатно, благодарение на компаниите-партньори Nemetscheck, Experiаn, Axway и TelebidPro. Повече информация за тях, както и за следващото 6-то издание на курсовете можете да намерите на страницата на Hack Bulgaria.

Hack Bulgaria е школа по програмиране, която подготвя курсистите за тяхната първа работа, използвайки за обучение модифициран модел на обърнатата класна стая. След завършване на курсовете школата помага на участниците в намирането на работа – от процеса по изготвяне на CV до тренировъчни интервюта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *