Визуалният артист Рафаел Мантесо е първият фотограф, използвал новия смартфон Xperia X на Sony

Бразилският визуален артист Рафаел Мантесo стана първия фотограф, който използва обявения наскоро смартфон Xperia X от Sony. Кръстосвайки Барселона със своите очарователни кучета, Рафаел използва всички възможности на новия предикативен хибриден автофокус на Xperia X, за да улови поредица от впечатляващи нестандартни кадри и да обрисува характерите им по своя уникален илюстративен начин.

Мантесо се отдава на творчество преди три години, когато преживява тежък развод. След като съпругата му го напуска, той се озовава сам в един празен дом с бели стени. Но Джими Чу – неговият френски бултериер, който го вдъхновява да започне да твори отново, изцяло преобръща живота му, когато снимките стават изключително популярни в Instagram.

А сега, в това абсолютно ново предизвикателство, Рафаел използва Барселона като своето ново платно за изява, обрисувайки няколко свои космати приятели:
• Нела, грейхаунд – миролюбива, любяща и тиха
• Сопа, гладкокосмест ретрийвър – нежен и весел
• Джой, незнайна порода – активен и внимателен
• Пато, шотландски териер – любопитен и с приключенски дух
• Компи, късокосмест дакел – емоционален и палав
• Еди, Джак Ръсел териер – сладък и много интелигентен

Рафаел снима веселите и жизнени кучета, използвайки новия предикативен хибриден автофокус на Xperia X, разработен в тясно сътрудничество с инженерите на αTM фотоапаратите на Sony. Камерата позволява на Рафаел да избере кучето на екрана и предугаждайки движенията му, да го заснеме с перфектен фокус и без всякакво размазване.

След заснемането на кучетата из града, Рафаел обработи снимките в студиото си, придавайки им своя уникален почерк и стил. Кучетата са показани как хранят гълъби пред Саграда Фамилия, как работят в бар в Готическия квартал и как мечтаят за вкусен кокал в една от множеството кръчми в града.

Рафаел сподели: “Да снимаш едно животно може да бъде изключително предизвикателство, а какво остава за шест… но аз останах истински изненадан колко лесно бе да направя страхотни кадри, дори когато кучетата бягаха наляво-надясно и отказваха да стоят мирно! Автоматичният фокус на Xperia X предусещаше всяко тяхно движение и това ми гарантираше снимки без всякакво замъгление.”

Йън Макино, старши мениджър Product Experience Marketing в Sony Mobile, каза: “Рафаел има толкова уникален и разпознаваем стил и е страхотно, че е с нас като първия посланик на нашата нова серия смартфони Xperia X. Неговите снимки са истинското доказателство за таланта му и за качеството на камера технологиите в Xperia X. Работата с него бе изключително удоволствие.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *