Браузърът Chrome за Android ще поддържа виртуална реалност

Последните версии на браузъра Chrome Beta и Chrome Dev за Android получиха редица нови функции, която позволяват сърфиране в интернет във виртуална реалност. В бета-версия на Chrome за Android е добавена поддръжката на WebVR, благодарение на което сайтовете ще изглеждат по-изразително. В Chrome Dev е добавена поддръжката на VR shell, което позволява на притежателите на Cardboard и Daydream да работят с интернет с тези очила.

Към момента интерфейсът VR shell не е напълно функционален. Разработката обаче продължава, така че пълното им внедряване в стабилните версии на браузъра е само въпрос на време. Засега при посещение на сайтовете, които не са оптимизирани за виртуална реалност, очилата трябва да се махат. Но в бъдеще това няма да е необходимо, тъй като интерфейсът ще позволи да се разглеждат с VR очила и неоптимизирани сайтове.

Samsung вече е разработила браузър за своите очила Gear VR, които работят само със смартфоните на компанията. Благодарение на усилията на Google, уеб сърфирането във виртуална реалност ще стане достъпно за повече потребители, притежаващи очилата Cardboard и Daydream. Освен това, магазинът Google Play също ще получи допълнителна секция с виртуана реалност, където ще бъдат публикувани приложения и съдържание. За потребителите на компютри и ноутбуци ще бъде създадена настолна версия на Chrome с поддръжка на VR очилата Oculus Rift и HTC Vive.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *